Skip links

Servicii

Combaterea grindinii

Grindina a fost și este unul dintre fenomenale meteorologice ce afectează agricultura, dar și întreaga activitate economică a unei regiuni. Metode și tehnologii de combatere a grindinei au început a fi dezvoltate începând imediat după Al Doilea Război Mondial.

Stimularea precipitatiilor

Seceta este unul din cei mai mari inamici al agriculturii, iar în ultimii ani, odată cu schimbările climatice, nivelul precipitațiilor este din ce în ce mai scăzut, neuniform distribuit, iar agricultura înregistrează pierderi anuale semnificative, punând în pericol siguranța alimentară a populației.

Combaterea inundatiilor

Dacă iodura de argint are ca efect creșterea cantității de precipitații, dispersarea în aer a unei anumite cantități de clorură de sodiu duce la reducerea formării de nori și precipitații. Utilizând diferite substanțe putem obține rezultate total opuse.

Stimularea zapezii

O serie de studii internaționale au demonstrat faptul că intervențiile active in atmosferă utilizând iodura de argint, folosită în combaterea grindinei, poate avea efecte bune și în cazul creșterii cantității de zăpadă la sol.

This website uses cookies to improve your web experience.